Altijd met Professionele geluidsset    Deskundig overleg met kiezen    Méér dan 100.000 hits van toen en nu    Geen verborgen kosten    Ruime bezorg/haal tijden    Professionele apparatuur    8m² achterwand met oude platenkast print    Losse NEON verlichting    Makkelijke playlist bediening    Combinatiekorting    Originele GROTE Wurlitzer Jukebox  

De Geschiedenis van Karaoke: 

Van Japan naar de Wereld

Karaoke is een wereldwijd geliefd fenomeen met haar wortels overduidelijk in Japan. Het woord ‘karaoke’ komt van de Japanse woorden voor ‘kara’ (leeg) en ‘okesutora’ (orkest). Het concept karaoke ontstond in de jaren ‘70 toen muzikanten in bars speelden, zonder een zanger.

Hierdoor kreeg het publiek de kans om zelf te zingen en zij grepen dan ook vaak de microfoon.

Maar karaoke is niet compleet zonder een karaoke-apparaat, zoals we weten bij De Platenkast! 

De Japanse muzikant Daisuke Inoue wordt gezien als de uitvinder van de eerste karaoke-machine. En dat al in 1971! Zijn apparaat speelde opnames van verschillende liedjes, maar zonder zang, zodat de mensen zelf konden meezingen met de muziek. Inoue vroeg nooit patent aan en liep daardoor veel geld mis, maar zijn idee verspreidde zich snel.

Azië werd in de jaren ‘80 veroverd, waarna de Verenigde Staten en uiteindelijk Europa ook volgden. Karaokebars schoten als paddenstoelen uit de grond en de karaoke-machine werd een vast onderdeel op feesten. Tegenwoordig zijn in Nederlandse steden meerdere karaokebars te vinden, waar altijd veel mensen op afkomen en kun je zelfs karaoke verwachten op bedrijfsfeesten.De komst van het internet en nieuwe technologieën heeft karaoke toegankelijker gemaakt dan ooit! Je hebt verschillende thuissets, maar er zijn ook professionele sets te huren, zoals bij De Platenkast. Wij leveren een authentieke Wurlitzer jukebox met backdrop, neonlicht en een oldschool microfoon die elk feestje tot een daverend succes maakt!

Bij De Platenkast huur je niet alleen een professionele karaokeset, maar krijg je ook de volledige sfeer en beleving erbij!


Tips voor de huur van een jukebox van De Platenkast

Van een bescheiden begin in Japan tot een wereldwijde culturele sensatie, karaoke blijft mensen samenbrengen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol muziek en plezier. Wil jij dit ook eens meemaken?

Neem dan contact met ons op! 


dk en ene jukebox
jukebox-wurlitzer-verhuur-mer-dj
jeroen-van-rooijen-jukebox-verhuur-huwelijk-met-dj